עכו אהובתי

בואו להכיר ולהתאהב בקסם של אחת מערי הנמל העתיקות בעולם- היסטוריה, קולינריה, חמאם או תרבות- נשמח לתכנן אתכם את המסע שלכם בעכו על פי מה שמעניין אתכם.

החמאם הטורקי

בעכו העתיקה נמצא אחד המקומות המעניינים בארץ, החמאם אל באשה, הוא חמאם הפאשה העות’מאני, אחד ממתחמי החמאם היפים והעתיקים בישראל. החמאם אל באשה נמצא מדרום למצודת עכו העתיקה ושופץ לפני כעשור על ידי רשות העתיקות.
החמאם שנבנה בשנת 1795, הינו בית מרחץ ציבורי ובנוי בסגנון המרחצאות המזרחיים שהיו קיימים בתקופת האימפריה התורכית.
חדר הכניסה בחמאם שימש גם כאולם הלבשה ועוטר במרכזו במזרקת שיש. דרך חדר זה תוכלו להגיע לשורת חדרים חמים, כאשר הבולט מבניהם הינו חדר האדים שנבנה בסגנון מיוחד ובצורת מתומן – עמודי שיש תומכים בכיפת החדר וארבע חדרים לשימוש אישי נמצאים בפינותיו של החדר. בית המרחץ היוקרתי והמפואר עוטר כולו באריחים של קרמיקה ושיש מיובאים.

אולמות האבירים

מתחת למבנה המצודה המרשים שבנה השליט העות’מאני אחמד אל ג’זאר נמצאים שרידיה של מצודה הוספיטלרית מתקופת הצלבנים. את המצודה הצלבנית חשפו ארכיאולוגים במשך עשרות שנים, חלק אחר חלק, כאשר אינם יודעים מה מסתתר מתחת לשטח המצודה. האולמות שנחשפו מתחת לפני האדמה נקראים גם אולמות האבירים וביקור בהם מבטיח הצצה אל חייהם של האבירים הצלבנים שחיו כאן לפני מאות שנים. 

הביקור באולמות האבירים מלווה בציוד קולי שמספר את סיפור המקום. ההליכה בין האולמות נעשית באופן עצמאי ובכל אולם ניתן לשמוע הסבר. האתר כולו מונגש לנכים למעט מערת המילוט.

מנהרת הטמפלרים

התגלתה במקרה בשנות ה-1990 בעקבות תלונות של גברת עכואית שגרה מעל והתלוננה על בעיות בתשתיות הביוב. התגלית היתה מפתיעה – מנהרה, שהשתמרה במצב מצוין מאז נבנתה במאה ה-13, וכל שנותר היה לפנות את העפר הרב שמילא אותה. המנהרה היתה פעילה בתקופה הצלבנית ושימשה כמעבר תת קרקעי מהרובע הטמפלרי לכיוון המגדלור והים, מתחת לבתי הרובע הוונציאני של התקופה. מאז נפתחה לציבור, המנהרה לא קופאת על שמריה וממשיכה להתפתח מבחינה תיירותית. על דפנות המנהרה מוקרנים סרטוני אנימציה מוצלחים על המסדר הטמפלרי ועל החיים בעכו הצלבנית, וכך התווסף צבע ועניין לביקור הקצר במנהרה.

הגנים הבהאיים

מקום נפלא להרגעות, חוויה של יופי מעשה ידי אדם. אתם בוודאי מכירים את הגנים הבהאים בחיפה הבנויים על צלע הר הכרמל שהם יצירת אומנות מרהיבה, כאן מדובר באותו דבר, אך יותר בקטן ויותר אינטימי. בגן בעכו תראו שימוש במים זורמים, עיצוב הגן בצורות גיאומטריות מקסימות בהשראת אומנות הגנים הפרסיים ומשחקי אור וצל להשלמת היצירה.

הסיור בגנים הבהאיים חופשי ונעשה במהלך שעות הפתיחה הנקובות כאן. אם זאת, קבוצות שמעוניינות בהדרכה יכולות לפנות לצוות הגנים ולקבל הדרכה על המקום, ההיסטוריה שלו ותכנון הגנים עוצרי הנשימה.

פסטיבלים בעכו

פסטיבל עכו לתיאטרון ישראלי אחר, זכה לכבוש את עכו בתהליך שהחל לפני 40 שנה. ייחודה של עכו, כמובן, באוצרותיה הטבעיים, בהיסטוריה המבצבצת מכל פינה ומכל אבן. אך הייחוד מתבטא גם במרקם האנושי המיוחד שבה. יהודים וערבים, עולים חדשים וותיקים, אלפי תיירים מן הארץ ומחו”ל – כל אלה, יחד עם ריחותיה, תבליניה, מאכליה המיוחדים ועקרון הכנסת האורחים המסורתית, תרמו לעיר בכלל ולפסטיבל עכו בפרט, את קשת הצבעים המרהיבה של חגיגת התיאטרון הגדולה בישראל.

פסטיבל “מסראחיד”- פסטיבל תיאטרון יחיד בערבית עם תרגום סימולטני לעברית- הפסטיבל מתקיים מידי שנה